Dumbbells

Gepubliceerd jul. 14, 22
6 min read

8kg Kettlebell

Professionele apparatuur voor medische centra Vanaf het begin heeft Technogym apparatuur ontworpen om maximale resultaten te behalen met minimale impact op het lichaam. Al duizenden medische centra profiteren van de uitstekende biomechanische producten. Deze helpen patiënten zo veilig mogelijk te bewegen voor een goede genezing en werken preventief op diverse aandoeningen - Fitnessapparatuur Winkels: Overzicht 2022.

De dumbbell is een klein compact fitnessapparaat voor thuis, ideaal voor in de homegym. Het wordt met name aanbevolen voor alle thuissporters die weinig ruimte in huis hebben. De dumbbell is een typisch trainingsapparaat bij krachttraining en de klassieker in de homegym. Er zijn heel veel dumbbell-oefeningen en je kunt ermee je hele lichaam trainen, dus het is echt de moeite waard om deze te kopen.

Met steeds zwaardere dumbbells biedt je het lichaam nieuwe prikkels aan waardoor de spieren kunnen gaan groeien. Maar dummbells worden niet alleen gebruikt voor krachttraining. Er worden ook specifieke handgewichten gebruikt voor revalidatie doeleinden of voor specifieke pilates of yoga lessen - De juiste sportvloer kiezen voor je (home) gym. Dumbbells kopen Ben je van plan om dumbbells te kopen? Dan moet je dit eerst weten (fitness apparaten krachttraining).

De Fitnessspecialist

Zo kun je talloze dumbbells kopen. De dumbbell wordt meestal aangeboden in een dumbbellset - Fitness Krachtstation. Omdat het logisch is om de zijkanten van het lichaam gelijkmatig te kunnen trainen. Het is echter niet absoluut noodzakelijk om de twee dumbbells tegelijkertijd te gebruiken. Je kunt ook maar één arm tegelijk trainen. Het materiaal van de dumbbells kan verschillen.

Als je op zoek bent naar een dumbbell set waarmee je in je eigen home gym kunt trainen, zijn er een paar punten waar je in dit verband rekening mee moet houden. Het is altijd belangrijk om je eigen doelen helder voor ogen en waarvoor je de dumbbells wilt gaan gebruiken (Fitness- en thuis apparatuur).

Waar moet je op letten voordat je een dumbbell koopt? Voor het trainen in je eigen home gym aan huis is het aan te raden om verschillende soorten dumbbells in de training op te nemen. Voordat je deze koopt, moet je een paar punten overwegen, zodat je niet teveel gaat uitgeven of de verkeerde materialen koopt.

Fitnesswinkel

De halterstang of de halterschijf voor de thuisgym heeft meestal een diameter van 30 mm. Koop vanaf het begin slechts één maat zodat niet alles twee keer hoeft te kopen. Koop dumbbells waarmee je het gewicht kunt variëren om zo flexibel mogelijk te blijven en ook om de training aan te passen aan de toenemende prestaties of individuele spiergroepen.

Deze star locks zijn erg veilig, dus je kunt hier zorgeloos je dumbbell training doen. De handvatten van de dumbbells moeten indien mogelijk geperforeerd of gegroefd zijn. Dit zorgt voor een antislip en veilige grip. Het is het beste om altijd gietijzeren halterschijven te kopen in plaats van beton en plastic, ook al zijn ze wat duurder.

Een halter van beton/cement of gevuld met zand heeft meer kans om te breken. Beginners doen er echter goed aan om plastic dumbbells te gebruiken. Trainen met dumbbells Dumbbells zijn erg variabel in gewicht en zijn daarom geschikt voor veel fitness oefeningen. Dit betekent dat een breed scala aan oefeningen staand, zittend of liggend kan worden uitgevoerd.

Gorillasports Sport & Lifestyle - Sportschool Winkel Cardio En Kracht

Het correct uitvoeren van de oefeningen is een vereiste. Raadpleeg daarvoor onze fitness oefeningen op Fitsociety of gebruik de Fitsociety app.

30mm Halterschijven - gorillasports.nlGorilla Sports Sportschool Vloer Beschermingsmatten
Sport & Outdoor - GorillasportsFitnessapparaat - GORILLASPORTS

Volgens sommigen zou iedere man een eigen ‘man cave’ moeten hebben, met een thuisbioscoop, gameconsole, pokertafel, poolbiljart en bar. Volgens óns zou iedere man thuis zijn eigen trainingsruimte moeten hebben. Om, wanneer hij daar zin in heeft, zich terug te trekken en de meest mannelijke aller bezigheden te praktiseren: zware dingen tillen.

thuis trainen Thuis trainen verschaft je een enorme flexibiliteit ten opzichte van trainen in een sportschool. Natuurlijk, een sportschool heeft vele voordelen. Bij een budgetketen kun je voor iets meer dan een tientje per maand trainen en daar krijg je zeer ruime openingstijden en een enorm aanbod aan cardio- en krachtapparatuur voor terug.

Online Sports Winkel, Koop Uitrusting En Accessoires

Er kleven echter ook genoeg nadelen aan een sportschool, zoals eerdergenoemde openingstijden, hoe ruim ook (Fitnesstoestellen kopen & fitnessartikelen voor thuis). ’s Weekends openen de meeste sportscholen pas om negen in plaats van om zeven uur en als je een echt vroege work-out in je dag zou willen persen, is dat gewoon te laat. Door de lage tarieven die budgetfitnesscentra hanteren, ben je bepaald niet lid van een selecte club. Welkom bij GorillaSports - De specialist.

Als je tot slot niet op loopafstand van je sportschool woont, zijn afstand en reistijd ook een factor. Tot slot is er de coronacrisis, waardoor sportscholen de komende tijd mogelijk vaker voor langere tijd gesloten zullen zijn. Thuis kun je trainen wanneer je wilt. Je betaalt geen abonnementsgeld en hoeft slechts eenmaal te investeren in de aanschaf van je apparatuur.

Fitness & Sport - Alles Voor Jouw Homegym - GORILLASPORTSFitnessapparatuur Kopen - GORILLASPORTS

Afstand en reistijd spelen geen rol. Winkel - Sport & Krachtig. En het alleen trainen heeft bijna alleen maar praktische voordelen. Geen wachttijden, niemand die vraagt hoeveel setjes je nog moet doen, niemand die je lastigvalt met tips of kritiek op je uitvoering en techniek… Er is echter een aantal voorwaarden verbonden aan het inrichten van een thuisgym.

5 Tips Voor Het Maken Van Een Homegym

Bijzonder veel ruimte heb je niet nodig; wij trainen in een bergruimte van 3×3 meter, en als je geen last hebt van claustrofobie is dat zát. Ten tweede moet je een budget hebben voor de aanschaf van je krachtapparatuur. Ook hier geldt: goedkoop is duurkoop. Het investeren in kwaliteitsapparatuur betaalt zich op de lange termijn dubbel en dwars uit.

Je kunt bijvoorbeeld je meeste trainingen in je sportschool afwerken en als je eens een keer geen tijd of zin hebt naar de sportschool te gaan, biedt je thuisgym een prima alternatief. Of andersom: je traint thuis en voor wat variatie ga je bijvoorbeeld één keer per week naar de sportschool, om de oefeningen te doen die thuis onmogelijk zijn.

Je hebt dus besloten een thuisgym in te richten. De juiste sportvloer kiezen voor je (home) gym. Maar wat heb je (écht) nodig? Waar moet je op letten bij de aankoop? Wij maken je wegwijs in het oerwoud dat het (online) aanbod aan krachtapparatuur is. Halterstang Wat je allereerst nodig hebt, is een (olympische) halterstang met een diameter van 50 mm (niet van 30 mm).

Sports Shop

Sports Winkels - gorillasports.nlHalterschijven 50mm

Als ruimte een beperkende factor is, kun je kiezen voor een kortere stang van 180 cm (Home Gym Extra - IEDEREEN FIT EN GEZOND). Let wel, met 15 kg weegt deze stang 5 kg minder dan een conventionele halterstang. Let er ook op dat de greepbreedte van een kortere stang smaller is, wat bij verschillende oefeningen een beperkende factor kan zijn.

Maar laten we eerlijk zijn: de meesten van ons squatten of deadliften bij lange na niet zulke gewichten. Let erop dat je een stang koopt waarvan de ‘sleeves’ gelagerd zijn en dat de stang zelf voorzien is van fijne knurling (karteling) voor een goede grip (30mm halterschijven). Dit is vooral belangrijk bij oefeningen als cleans (voorslaan) en snatches (trekken).
fitnessapparaten

homegym

fitness apparaat

Richtprijs halterstang: € 100 Dumbbells Naast een grote halterstang koop je het beste ook twee kleintjes, zodat je met behulp van halterschijven (zie volgende punt) dumbbells kunt samenstellen. Die kun je dan gebruiken voor het (lichtere) dumbbellwerk. Zie dit overzicht van dumbbelloefeningen die je thuis kunt doen. Een alternatief zijn powerblocks, van die verstelbare dumbbells, waarbij je moeiteloos van gewicht kunt veranderen.

Navigation

Home

Latest Posts

Personal Training - Fitnessclub

Published Mar 28, 23
6 min read

Doelen Bereiken Met Jouw Personal Trainer

Published Feb 17, 23
6 min read

Personal Trainer Gezocht?

Published Feb 11, 23
6 min read